Logisztikai raktárak hűtéstechnikai tervezése

A logisztikai raktárak hűtéstechnikájának kialakítása összetett feldat. Az általános építészeti előírásokon túlmenően fokozottan ügyelni kell egészségvédelmi előírásokra, a termékek hőfokigényeire, szigetelési és párazárási feltételekre. Ezen tényezők együttesen határozzák meg a hűtőházak és a hozzájuk tartozó feldolgozóüzemek kialakítását.

Szakértő csapatunk már a hűtéstechnikai rendszerek tervezésétől kezdve figyelembe veszi a legfőbb gazdasági szempontokat. Ügyelve arra, hogy nyersanyag előállítás, az áruk raktárhelysége mind logisztikai mind hűtéstechnikai szempontból a lehető legracionálisabb helyre legyen elhelyezve.

Hűtött tárolók, logisztikai raktárak

Az állattenyésztés és a gyümölcstermelés területén megnövekedett vásárlói igények szükségessé teszik hűtött tárolók, logisztikai raktárak építését. A cél olyan energiatakarékos rendszerek kialakítása, amelyek hosszútávon az üzemeltetési költségeket alacsonyan tartva biztosítják a megrendelői igényeket és a megfelelő kapacitású hűtőtárolók problémamentes üzemeltetését.

A termékek életciklusát nem csak szinten tarthatja, de növelheti is a megfelelő, modern feldolgozó- és tároló technológia alkalmazásával.


Hűtés és mélyhűtés 10 000 m2 felett

Az ipari méretű hűtőrendszereink kialakításánál elsődleges szempont a vevői igények felmérése. Egy hűtött logisztikai raktár üzemeltetésénél már 1-2%-os energia megtakarítások is milliós tételek lehetnek éves szinten. Ezért fontos a körültekintő tervezés és a megfelelő hűtési technológia kiválasztása. Ügyfeleink részére ezért CO2, ammónia, freon, hűtőközeggel üzemelő rendszereket ajánlunk.

Szabályozott légterű tárolók

A gyümölcsök raktározása és érlelése olyan szabályozott légterű tárolókat igényel, amelyek képesek a terméket több hónapon keresztül frissen tartani, így biztosítva a termék piacra jutását a megfelelő időben.

Az egyszerűbb hűtéstechnikai tároló megoldások nem minden esetben biztosítják az áru frissességét. A Magyar Állam többféle támogatást nyújt a gazdálkodók részére a technológia fejlesztésére.

FO-VILL Hűtéstechnikai Kft. teljes körű támogatást nyújt abban is, hogy ezen forrásokat minőségi és megbízható technológiára használják fel.

Meleg házak és vertikális farmok

Nem csak az állattenyésztésben, de melegházak és a mostanában egyre nagyobb teret hódító, úgynevezett "vertikális" farmok esetében is fontos tényező a megfelelő légtechnika és hűtő-fűtő rendszer. Ezekben az esetekben energiatakarékos hőszivattyúk jelenthetnek megoldást. Igény szerint, valamint helyszíni adottságoktól függően felhasználva a napenergiát és a geotermikus energiát egyéb zöld energiával kombinálva.Főoldal


Kapcsolatfelvétel