CBA – Heltai Jenő tér:

A régi freonos hűtőrendszert kompletten cseréltük a Bp. Heltai Jenő téri PRÍMA üzlet átalakítása alkalmával. Az üzlettérben található normál tartományú hűtőberendezéseket egy folyadékhűtő segítségével direkt módon glykollal hűtjük, ezzel csökkentve a freon - hűtőközeg mennyiségét. Az üzlettér hűtése, fűtése hőszivattyús folyadékhűtővel történik. A kereskedelmi hűtés hulladék hőjét hőcserélőkön keresztül hasznosítjuk fűtésre és meleg víz előmelegítésére. A tervezett rendszer maximális energiahatékonyságot biztosítja, minimális környezetterhelés mellett.

 

CBA – Tükörhegy:

A CBA Tükörhegyi projektje egy zöldmezős beruházás keretében valósult meg. Az üzletbe olasz Arneg hűtőberendezéseket telepítettünk, melyek hűtési igényt a magas energiahatékonyságot biztosító Daikin CVP rendszer szolgálja ki. Ezen rendszer ellátja a  az üzlettér klimatizálását, méghozzá úgy, hogy a kereskedelmi hűtésből származó hulladék hőt hasznosítja újra fűtési üzemben. A hűtési – fűtési teljesítményt igény szerint hőszivattyús rendszerrel egészítjük ki.

 

 

LIDL – Budapest, Fehérvári út:

„A Fehérvári úti LIDL átépítése során elbontottuk a komplett régi freonos rendszert. Cseréjét új, természetes hűtőközeget, illetve közvetítőközeget használó glykolos rendszerrel oldottuk meg. A magasabb üzembiztonság érdekében párhuzamosan kettő hűtőkör látja el az áruház üzlettereiben található hűtőbútorok és a háttérben üzemelő hűtő-, és fagyasztókamrák hűtési igényét.

 

​​​​​

​​​​​​

LIDL – Balatonlelle:

A balatonlellei LIDL modernizációjára elsődlegesen a megnövekedett teljesítményigény került sor. Munkánk során a hűtéstechnikai rendszert bővítettük, valamint a teljes háttérrendszer cseréjét eszközöltük. Rendkívül nagy teljesítményű ikerszivattyús szivattyúállomást, és V blokk kondenzátor egységet telepítettünk.

 

PENNY – Barcs: 

A barcsi Penny Market üzletének felújítása kettő szempontból is indokolt volt. Munkánk során a régi hűtéstechnikai rendszer, és az üzlettéri klimatizáció korszerűsítését végeztük el egyidejűleg. Egy új, modern és energiatakarékos megoldást alkalmaztunk, mely során hő-visszanyeréssel hasznosítjuk a hűtésnél megtermelt felesleges hulladék hőt. Ezzel jelentősen csökkenthető az üzlet általános villamos energia és fűtésre használt földgáz felhasználása.

 

 

PENNY – Tatabánya: 

A tatabányai Szent Borbála úton található Penny Market üzlet régi, elavult hűtéstechnikai rendszerének modernizálását végeztük el. A korábbi hűtőkör teljes bontására került sor, melyet egy új, korszerű energiatakarékos rendszer telepítése követett.